China Expertise Centre bij Fenedex: China, nu of nooit!

Door stijgende productiekosten wordt China minder interessant voor outsourcing. Maar door de groeiende binnenlandse economie is China voor Nederlandse exporteurs belangrijker dan ooit. Dat was de kern van Chinadeskundige Fred Sengers op het jaarlijkse China-symposium van Fenedex.

Met name op het gebied van voedsel en duurzaamheid ziet hij grote kansen voor de afzet van Nederlandse producten en knowhow.

Ruim 70 Nederlandse exporteurs waren op 22 mei naar conferentiecentrum De Ruwenberg gekomen om zich te laten bijpraten over de kansen en valkuilen van de Chinese markt. Gedurende de middag werden er door Fenedex verdiepende sessies aangeboden op het gebied van onder meer fiscaliteit, intellectueel eigendom en financiering.

Voor het plenaire programma was samenwerking met het China Expertise Centre gezocht. Die leverde niet alleen keynote-spreker Fred Sengers, maar ook Arjen Schutten die als dagvoorzitter het programma deskundig in goede banen leidde.

Het Fenedex China-symposium werd financieel ondersteund door ICBC.